Upišite traženi pojam

Zubne krunice

Za rekonstrukciju izgubljene funkcije i estetike zuba

KERAMIČKE KRUNICE

Keramičke zubne krunice su protetski nadomjesci koji se trajno fiksiraju na izbrušen zub ili zubni implantat s ciljem rekonstrukcije izgubljene funkcije i estetike zuba.

Zubna krunica se izrađuje u slučajevima kada je zub toliko oštećen da se na njemu ne može napraviti plomba, kada je zub oslabljen karijesima, uslijed endodontskog liječenja ili dotrajalosti protetskog nadomjeska.

Zubi koji su imali velike karijese te endodontski liječeni zubi nakon terapije obično imaju velika oštećenja pa bi ih najbolje bilo zaštiti krunicom. Iz estetskih razloga je krunicama moguće preoblikovati zube koji su rotirani ili nagnuti.

Zubnim krunicama se mogu riješiti i obojenja zuba, osobito endodontski liječenih zuba koji s vremenom potamne, a vješt tehničar pravilnim odabirom materijala i boje može postići željeni efekt.

Keramičke krunice Zagreb

Prednosti potpuno keramičke krunice u odnosu na metal keramičku krunicu

  • Čvrstoća - E.max keramika i za čvrstoću 3 puta veću od zubne cakline, tako da je strah od pucanja takvih krunica neutemeljen.
  • Estetika - Potpuna keramika u potpunosti oponaša optička svojstva prirodnog zuba. Svojstva kao što su translucencija, opalescencija, transparencija i fluorescencija u potpunosti se u prenose u keramiku što rezultira krunicom koju nije moguće razlikovati od prirodnog zuba.
  • Biokompatibilnost - Keramika, za razliku od metala, ne uzrokuje alergije i tkivo ju odlično podnosi.
  • Postojanost - Metal pod utjecajem vlage iz usne šupljine, korodira i otpušta metalne čestice koje ostaju u zubnom mesu i mogu uzrokovati tamnu obojenost.

Nedostaci potpuno keramičke krunice u odnosu na metal keramičku krunicu

  • Komplicirana izrada - Izrada potpuno keramičkih krunica je vrlo složena, kako za stomatologa tako i za tehničara.
  • Cijena - Zbog same složenosti izrade, potpuno keramičke krunice su financijski zahtjevnije od metal-keramičkih krunica.
  • Škripanje zubima - Loše navike, kao što je noćno škripanje zubima (bruksizam) loše djeluju na keramiku.

Bez obzira na karakteristike materijala potrebno se detaljno konzultirati sa svojim stomatologom, kako bi se pronašlo optimalno rješenje koje je u skladu sa situacijom u ustima.

PRIJE I POSLIJE UGRADNJE ZUBNE KRUNICE

POSTUPAK UGRADNJE ZUBNE KRUNICE

Podijeli s prijateljima
  •  
  •  
  •  

Naruči se

na specijalistički pregled
i vrati osmijeh koji zaslužuješ.

Pošalji upit

Kako do nas?

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Novi Zagreb)

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 08:00 - 21:00
Subota: 08:00 - 14:00

Pošaljite nam upit

Priloži snimak ili ortopan:
x

Ova internet stranica koristi kolačiće.Vaš pristanak potreban nam je za korištenje kolačića, kako bismo našu stranicu održavali i unaprijeđivali posebno za vas.