Upišite traženi pojam

Zubna protetika

Vraćanje zdravog i privlačnog osmijeha

ZUBNA PROTETIKA

Poliklinika ARENA je zdravstvena ustanova s više ordinacija u kojima se svakodnevno rade zahvati iz područja zubne protetike, estetske i oralne kirurgije te parodontologije.

Gubitak zubi može nastati zbog dentalnog propadanja ili traume. Protetika je grana dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba te poboljšavanjem funkcije i izgleda prirodnih zuba.

Velik izbor protetskih rješenja u poliklinici omogućit će svakom pacijentu vraćanje zdravog i privlačnog osmijeha, koji u današnjoj kulturi predstavlja odlučujući faktor u cjelokupnom izgledu lica.

Uz dugogodišnje iskustvo i odgovarajuću tehnologiju u više moderno opremljenih ordinacija, pružamo svojim pacijentima vrhunska protetska rješenja.

Prilikom izbora vrste rada, pouzdajte se s povjerenjem u prijedloge i rješenja našeg iskusnog osoblja.

Protetika, privatna ordinacija Zagreb
Višegodišnje jamstvo na zubne proteze
Zubni mostovi višegodišnje jamstvo
Ljuskice za zube višegodišnje jamstvo
Zubne krunice višegodišnje jamstvo

Koja je razlika između fiksne i mobilne zubne protetike?

Fiksna protetika odnosi se na trajno fiksiranje protetike na prirodne zube ili implantate. U fiksnu protetiku spadaju zubne krunice, mostovi i proteze postavljene na zubne implantate. Mobilna protetika se u većini slučajeva odnosi na mobilne proteze, a često se primjenjuje kod velikog gubitka zubne kosti koju nije moguće nadomjestiti kako bi se ugradili zubni implantati. Pacijent je po potrebi može vaditi i vraćati.

Zašto se koristi zubna protetika?

Kao jedna od najtraženijih disciplina moderne dentalne medicine, protetika se najčešće spominje u kontekstu vraćanja zdravog i privlačnog osmijeha, koji u današnjoj kulturi predstavlja odlučujući faktor u cjelokupnom izgledu lica.

Na koje načine se mogu zamijeniti izgubljeni zubi?

Zubi se mogu zamijeniti zubnim krunicama, mostovima te fiksnim i mobilnim protezama ovisno o stanju u vašim ustima i broju izgubljenih zuba. S obzirom na to da je izrada protetike napredovala do iznimno visoke razine, današnji protetski radovi mogu gotovo savršeno zamijeniti prirodne zube, a estetsku razliku između prirodnog zuba i protetike učiniti gotovo neznačajnom.

Na sve protetske radove dajemo VIŠEGODIŠNJE jamstvo!

Više informacija o uvjetima jamstva pročitajte ovdje

Kome je namijenjena zubna protetika?

Protetika je namijenjena osobama koje imaju blago ili teže oštećenje zubi te osobama kojima nedostaju jedan ili više zubi. Ugrađuje se uglavnom iz estetskih razloga, ali i zbog vraćanja funkcionalnosti zubi.

Kada se postavljaju zubne krunice?

Zubne krunice se mogu postavljati na implantate koji služe kao zamjena za prirodni zub. Vrlo često se postavljaju na teško oštećene prirodne zube koji su rezultat dentalne traume kako bi ih učvrstile i vratile estetski izgled. Također, mogu se postavljati i na potamnjele zube iz čisto estetskih razloga. Zubne krunice se mogu izrađivati od keramike, metal-keramike ili cirkona.

Kada se postavljaju zubne ljuskice?

Zubne ljuskice se postavljaju kod blažih oštećenja prednjih zubi kako bi vratile estetski izgled (posebno bjelinu, sjaj zubi i ostale kozmetičke korekcije). Izrađuju se od tanke keramike, individualizirano i po mjeri za svakog pacijenta.

Kada se postavljaju zubni mostovi?

Zubni mostovi postavljaju se kod gubitka dva ili više zubi. Čine ga dvije ili više međusobno povezanih krunica koje se postavljaju na prirodne zube ili zubne implantate.

Kada se postavljaju proteze?

Proteze se postavljaju kod većih gubitaka zubi, a često se izrađuju kako bi zamijenile sve zube čeljusti. Postoji više vrsta proteza: totalna proteza (kod popunjavanja cijele čeljusti) i djelomična proteza (kod popunjavanja nekoliko dijelova zubi).

Obične proteze imaju puno funkcionalnih nedostataka poput ispadanja proteze, žuljanja proteze, itd. Iz tog razloga se danas proteze sve češće ugrađuju na zubne implantate i to na: 4 implantata ( ALL ON 4) ili na 6 implantata (ALL ON 6). Kad je zubna proteza fiksirana na implantatima, ona je čvrsta, ne žulja i uglavnom osigurava bolji estetski izgled.

PRIJE I POSLIJE UGRADNJE PROTETSKIH RADOVA

PRIJE I POSLIJE UGRADNJE PROTETSKIH RADOVA

Podijeli s prijateljima
  •  
  •  
  •  

Naruči se

na specijalistički pregled
i vrati osmijeh koji zaslužuješ.

Pošalji upit

Kako do nas?

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Novi Zagreb)

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 08:00 - 21:00
Subota: 08:00 - 14:00

Pošaljite nam upit

Priloži snimak ili ortopan:
x

Ova internet stranica koristi kolačiće.Vaš pristanak potreban nam je za korištenje kolačića, kako bismo našu stranicu održavali i unaprijeđivali posebno za vas.