Upišite traženi pojam

Izbjeljivanje zubi

Blistav osmijeh za samo 45 minuta

Dokazano siguran, učinkovit i brz način izbjeljivanja zubi Philips ZOOM tehnologijom

Imati lijepe i bijele zube san je svake osobe. Ne samo da prekrasan osmijeh osobu ispunjava osjećajem samopouzdanja, već on predstavlja važnu komponentu sveukupnog zdravlja. Iz tog razloga nije neobično da se u današnje vrijeme velik broj naših pacijenata odlučuje za tretman izbjeljivanja zubi.

Opis i tijek zahvata

Izbjeljivanje zubi ubrajamo u stomatološke estetske tretmane kojim se postojeća boja zuba mijenja u nekoliko nijansi svjetliju. Zubi se mogu izbijeliti na više načina i različitim metodama, ali uz Philips ZOOM tehnologiju rezultat izbjeljivanja zubi je najučinkovitiji te je vidljiv nakon samo 45 minuta. Može se postići i do 8 nijansi svjetlija boja što ovisi o stanju zubne cakline i genetske predispozicije za pojavu osjetljivosti zuba kod pacijenta. Uz protetska rješenja, ovaj postupak je jedan od najtraženijih estetskih tretmana u Stomatološkoj poliklinici ARENA. Njegov učinak može potrajati godinama, ali se rezultat razlikuje od osobe do osobe te najviše ovisi o životnim navikama pojedinca.

Različiti faktori mogu dovesti do promjena boje zuba, od genetskih i degenerativnih promjena, vitaminskih i mineralnih pripravaka, sve do antibiotika. Nadalje, konzumacija obojene hrane i pića, kao i starenje. Loše liječenje zuba također je jedan od učestalih uzroka promjene boje zuba. U nekim slučajevima krivac za tamnjenje zubi može biti loša oralna higijena. Uz redovite godišnje preglede, stomatolozi preporučuju upotrebu zubnog konca ili/i interdentalnih četkica, korištenje čistača jezika za odstranjivanje brojnih bakterija koje se na njemu nalaze, četkice i paste za zube oko čijeg se izbora možete raspitati i konzultirati sa svojim liječnikom dentalne medicine.

Kandidati

Tretman je idealan za osobe koje imaju prirodne i zdrave zube. Dobna granica za početak izbjeljivanja zubi je 16 godina, a gornja granica ne postoji. Naši stomatolozi ga ne preporučuju trudnicama i ženama koje doje.

Prije izbjeljivanja zubi, pacijent bi trebao imati zdrave zube. Ako pacijent treba napraviti profesionalno čišćenje zubnog kamenca, poliranje zubi ili liječenje zuba od karijesa, to je važno napraviti prije izbjeljivanja.

Prije tretmana svakako stomatologu morate napomenuti imate li osjetljive zube kako bi mogli procijeniti jeste li kandidat za izbjeljivanje zubi.

Nakon zahvata

Nakon izbjeljivanja zubi važno je pridržavati se osnovnih uputstva kako bi vaš osmijeh ostao bjelji što duže. 30 minuta nakon zahvata ne preporučuje se konzumirati nikakvu hranu ili piće, a 24 sata nakon poželjno je izbjegavati konzumaciju obojene hrane i pića (crno vino, coca-cola, kava, duhanski proizvodi, crni čaj, obojeni sokovi, agrumi). Nakon što se zubi izbijele svakako treba izbjegavati obojene vodice za ispiranje usne šupljine i obojene paste za zube kako željeni efekt bijelih zubi ne bi izostao. S druge strane, preporučujemo konzumaciju sljedećih namirnica: voda, zeleni čaj, bijeli kruh, riža, tijesto, krumpir, bijelo meso, jabuke, banane i slično.

Bitno je naglasiti kako se izbjeljivanjem ne može izbijeliti boja krunica, mostova, ljuskica i ispuna, stoga ih je po završetku postupka potrebno zamijeniti novima.

Cijena izbjeljivanja zubi
Ako ste zainteresirani za izbjeljivanje zubi, pogledajte naše cijene na www.arenapoliklinika.hr/cjenik/ te dogovorite svoj termin pozivom na 01/6542-655.

Pogledajte rezultate izbjeljivanja zubi naših pacijenata.

Podijeli s prijateljima
  •  
  •  
  •  

Naruči se

na specijalistički pregled
i vrati osmijeh koji zaslužuješ.

Pošalji upit

Kako do nas?

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Novi Zagreb)

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 08:00 - 21:00
Subota: 08:00 - 14:00

Pošaljite nam upit

Priloži snimak ili ortopan:
x

Ova internet stranica koristi kolačiće.Vaš pristanak potreban nam je za korištenje kolačića, kako bismo našu stranicu održavali i unaprijeđivali posebno za vas.