Upišite traženi pojam

Zubni mostovi

Za osmijeh koji traje

ZUBNI MOSTOVI

Mostovi su trajni protetski nadomjesci koji su namijenjeni popunjavanju praznog prostora između zubi, sprečavanju dislociranja susjednih zuba, oštećenja čeljusnih zglobova ili potpornog tkiva zuba.

Zubni mostovi se postavljaju na prirodne zube ili na ugrađene zubne implantate. Oni ne mogu stajati zasebno jer je za njihovo držanje potreban temelj (čvrsti korijen okolnih zubi) na kojem mogu ležati. Kad se stavljaju na prirodne zube potrebno je brusiti okolne zube kako bi mogao čvrsto ležati (biti fiksiran). Nakon brušenja se uzima otisak zuba kako bi se mogla izraditi zubna krunica.

zubni most

Krunica na mostu

Zubni most čine dvije ili više međusobno povezanih krunica koje se fiksiraju na prirodni zub ili zubni implantat. One mogu biti izrađene od keramike na metalu, čiste keramike ili cirkon keramike. Odabir ovisi o estetskim karakteristikama koje želimo postići.

Koja je razlika između zubnog mosta i zubnog implantata?

Zubni implantat služi isključivo kao zamjena za prirodni zub, dok se most sastoji od niza krunica. Krunice se ugrađuju na implantat, čine zubni most ili se stavljaju na zub koji je destruiran (djelomično uništen).

Neke od prednosti zubnog mosta su: postizanje vrhunskog estetskog izgleda, ne smetaju u govoru te brza izrada.

Podijeli s prijateljima
  •  
  •  
  •  

Naruči se

na specijalistički pregled
i vrati osmijeh koji zaslužuješ.

Pošalji upit

Kako do nas?

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Novi Zagreb)

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 08:00 - 21:00
Subota: 08:00 - 14:00

Pošaljite nam upit

Priloži snimak ili ortopan:
x

Ova internet stranica koristi kolačiće.Vaš pristanak potreban nam je za korištenje kolačića, kako bismo našu stranicu održavali i unaprijeđivali posebno za vas.