Upišite traženi pojam

NAKON UGRADNJE IMPLANTATA

Da se naši pacijenti osjećaju sigurno i zadovoljno

Nakon ugradnje zubnih implantata želimo da se naši pacijenti osjećaju sigurno i zadovoljno. Stoga smo se pobrinuli da svakom pacijentu omogućimo kontinuiranu postoperativnu njegu i podršku naših liječnika.

Podrška liječnika, pravilna briga i održavanje oralne higijene od velike su važnosti za vijek implantata i time zadovoljstvo pacijenta.

Zubni implantati - metoda All-on-6
Nakon ugradnje zubnog implantata

Nakon operativnog zahvata

Nakon što je implantološki zahvat završio, lokalna anestezija počinje popuštati i zato preporučujemo popiti tabletu protiv bolova (Neofen forte, Ketonal, Voltaren), ali NE Andol ili Aspirin jer produljuju krvarenje.

Moguće je da se poslije zahvata pojavi oteklina. U tom slučaju preporučujemo pacijentu da oteklinu iznad operiranog mjesta hladi ledom u plastičnoj vrećici ili hladnim oblozima tijekom prvih dvanaest sati poslije zahvata u serijama od 20 minuta uz pauzu od deset minuta.

Isti dan nakon ugradnje zubnih implantata ne preporučujemo ispirati usta.

Za postoperativnu higijenu rane potrebno je koristiti izrazito mekane četkice za zube, kao i interdentalne četkice s plastificiranom žicom koja neće oštetiti zubni implantat, te dobro iščetkati okolne zube kako ne bi došlo do onečišćenja rane.

Sljedeći dan ako je prestalo krvarenje potrebno je ispirati usnu šupljinu svaka 4 sata s čajem od kadulje ili s preparatom za ispiranje usne šupljine na bazi klorheksidina. Preporučuje se barem dva tjedna ispiranje usne šupljine spomenutom tekućinom.

Važno je nastaviti redovito i pravilno održavati oralnu higijenu zubi.

Postoperativna njega - lijekovi

Oralna higijena zubnih implantata

Svaki pacijent je odgovoran za redovito održavanje oralne higijene koje uvjetuju jamstvena pravila, jer u većini slučajeva trajanje implantata ovisi isključivo o dobrom održavanju oralne higijene.

Na koji način voditi brigu o oralnoj higijenu nakon ugradnje zubnih implantata?
Način održavanja oralne higijene nakon ugradnje zubnih implantata ne razlikuje se posebno od normalnog održavanja oralne higijene vlastitih zuba. U prva dva tjedna nakon zahvata preporučujemo proizvode za profesionalno održavanje oralne higijene, tj. za postoperativnu higijenu rane, o čemu ćete detaljno biti upućeni od strane našeg specijalista.

Čišćenje zubnog implantata - oralna higijena
Oralna higijena zubnog implantata

Što uključuje pravilno održavanje oralne higijene?
Pravilno održavanje oralne higijene koju uključuje redovito četkanje zuba ujutro i navečer, korištenje zubnog konca ili svile te tekućine za ispiranje usta. Osim toga potrebno je redovito ići na pregled i raditi profesionalno uklanjanje zubnog kamenca i plaka kod stomatologa, barem 2 puta godišnje.

Ugradnja zubnih implantata jedan je od najsigurnijih postupaka u stomatologiji, s postotkom uspješnosti od oko 99%, a zubni implantati uz pravilno održavanje oralne higijene mogu potrajati cijeli život!

Podijeli s prijateljima
  •  
  •  
  •  

Naruči se

na specijalistički pregled
i vrati osmijeh koji zaslužuješ.

Pošalji upit

Kako do nas?

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Novi Zagreb)

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 08:00 - 21:00
Subota: 08:00 - 14:00

Pošaljite nam upit

Priloži snimak ili ortopan:
x

Ova internet stranica koristi kolačiće.Vaš pristanak potreban nam je za korištenje kolačića, kako bismo našu stranicu održavali i unaprijeđivali posebno za vas.