Krunice za zube

– Isplati li se uložiti u kvalitetniju krunicu?

Kada se suočavamo s odlukom o ulaganju u dentalno zdravlje, jedno od najčešćih pitanja koje si postavljamo je: "Isplati li se uložiti više novca u kvalitetniju krunicu?" Ova dilema, koja može izazvati nemalo glavobolja, posebno je relevantna u trenucima kada razmatramo estetske i funkcionalne aspekte našeg osmijeha.

Pročitajte više

Pretražite

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Parodontoza, složena upalna bolest desni, predstavlja kompleksan izazov za oralno zdravlje. Rano prepoznavanje simptoma, poput krvarenja i povlačenja zubnog mesa, ključno je za dijagnostiku, koja se postavlja kroz precizne kliničke preglede. Liječenje varira od profesionalnog čišćenja do kirurških zahvata, prilagođenih stupnju ove bolesti. Naglasak na prevenciji, kroz održavanje redovite oralne higijene i svjesnost o rizičnim čimbenicima, ključan je za očuvanje oralnog zdravlja i sprječavanje ozbiljnih komplikacija parodontoze. U današnjem blogu istražit ćemo dublje aspekte parodontoze, od uzroka i simptoma do dijagnoze, liječenja te važnosti prevencije.

Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

U potrazi za unaprjeđenjem estetike i funkcije osmijeha, ključno je razumjeti razlike između zubnih ljuskica i zubnih krunica kako biste donijeli informiranu odluku o optimalnom rješenju za vašu dentalnu situaciju. Današnji blog pružiti će vam dubinsku analizu karakteristika, prednosti i razlika između ova dva stomatološka rješenja.

Pročitaj više

Osnove zubnih implantata: PRVI KORAK PREMA TRAJNOM OSMIJEHU

Zubni implantati nisu samo tehnološki napredno rješenje za nadomještanje izgubljenih zuba, već i ključ za povratak osmijeha koji će trajati cijeli život. U ovom blogu donosimo vam sve detalje o tome što su zapravo zubni implantati, kako izgleda postupak njihovog postavljanja te koje su njihove prednosti.

Pročitaj više

ZUBNE LJUSKICE - U koliko je dolazaka Lara Santini dobila savršeno prirodan i trajan osmijeh?

Lara Santini odlučila je ljepotu svoga lica dodatno uljepšati i svoj osmijeh dovesti do estetskog i funkcionalnog savršenstva. Larin glavni kriterij bila je prirodna bjelina, kao i prirodan izgled i oblik zubi, a budući da su Larini prirodni zubi bili u zdravom dentalnom stanju, odlučili smo se za zubne ljuskice - uslugu koja će sve njezine želje savršeno zadovoljiti uz minimalno brušenje prirodnih zubi. Kako je izgledao cijeli proces od početka pa sve do predivnog novog osmijeha možete pročitati u našem novom blogu u kojem je Lara i podijelila svoje iskustvo u poliklinici Arena Dental!

Pročitaj više

Izbor brenda zubnih implantata : Utječe li odluka na oralno zdravlje pacijenta?

Kada je riječ o nadoknadi izgubljenih zuba, zubni implantati su postali zlatni standard. Imaju sposobnost vraćanja osmijeha i samopouzdanja pacijentima, a ujedno osiguravaju trajnu i funkcionalnu zamjenu za prirodne zube. No, postavlja se pitanje: Je li izbor brenda zubnog implantata zaista važan? U ovom blog postu istražujemo ovu temu dublje, uspoređujući standardne implantate brenda MIS i premium implantate brenda Straumann kako biste bili sigurni u svoju odluku o oralnom zdravlju.

Pročitaj više

Što možete očekivati: Troškovi povezani s cijenom zubnih implantata

Izgubili ste zub, i sada razmišljate o implantatu kao rješenju? Sigurno vam je jedno od prvih pitanja – koliko to zapravo košta? Na prvu, cijena zubnog implantata može se činiti visokom, ali kada shvatite sve što se krije iza te cijene, situacija postaje jasnija. U ovom članku razmotrit ćemo sve troškove povezane s postupkom zubnih implantata i objasniti što možete očekivati.

Pročitaj više

Krunice za zube – Isplati li se uložiti u kvalitetniju krunicu?

Kada se suočavamo s odlukom o ulaganju u dentalno zdravlje, jedno od najčešćih pitanja koje si postavljamo je: "Isplati li se uložiti više novca u kvalitetniju krunicu?" Ova dilema, koja može izazvati nemalo glavobolja, posebno je relevantna u trenucima kada razmatramo estetske i funkcionalne aspekte našeg osmijeha.

Pročitaj više

All-on-4 metoda: Što pacijenti trebaju znati prije zahvata

Metoda "All-on-4" postaje sve popularnija u stomatologiji, posebice kada govorimo o zubnim implantatima. No, mnogi pacijenti nisu upoznati s određenim informacijama prije nego što se odluče za ovu terapiju. U ovom blogu osvrnut ćemo se na neke od tih ključnih informacija.

Pročitaj više