BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Što možete očekivati: Troškovi povezani s cijenom zubnih implantata

Izgubili ste zub, i sada razmišljate o implantatu kao rješenju? Sigurno vam je jedno od prvih pitanja – koliko to zapravo košta? Na prvu, cijena zubnog implantata može se činiti visokom, ali kada shvatite sve što se krije iza te cijene, situacija postaje jasnija. U ovom članku razmotrit ćemo sve troškove povezane s postupkom zubnih implantata i objasniti što možete očekivati.

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Početni konzultacijski pregled

Prije nego što se odlučite za zubni implantat, važno je obaviti početnu konzultaciju. U našoj poliklinici, Arena Dental, ovaj pregled je potpuno besplatan. Cilj nam je procijeniti vašu spremnost za implantat, stanje vašeg zubnog mesa i kosti te općenito oralno zdravlje. Besplatna konzultacija često uključuje rendgenske snimke ili CT skeniranje, kako bi se dobila detaljna slika vaše čeljusti i osigurala najbolja moguća terapija.

Blog header (19)

Sam implantat i materijali

Kvaliteta materijala direktno utječe na cijenu zubnog implantata. Implantati vrhunske kvalitete izrađeni su od biokompatibilnih materijala, poput titana, koji se savršeno spajaju s ljudskom kosti. Osim samog materijala, važno je uzeti u obzir i proizvođača implantata i njegovu reputaciju na tržištu.

Kirurški postupak

Postavljanje zubnog implantata je kirurški zahvat koji zahtijeva visoku stručnost i preciznost. Trošak ovog postupka često se odnosi na vještine i iskustvo stomatologa, korištenu tehnologiju tijekom zahvata te kvalitetu postoperativne njege.

Abutment i krunica

Nakon što je implantat postavljen i uspješno srastao s kosti, slijedi postavljanje abutmenta (spojnice) i krunice. Cijena ovisi o materijalima od kojih su izrađeni, kao i o njihovoj estetici i funkcionalnosti.

Postoperativna njega i kontrolni pregledi

Nakon postavljanja zubnog implantata, kvalitetna postoperativna njega je ključna za uspjeh postupka. U našoj poliklinici, kontrolni pregledi koji se odnose na postavljanje implantata su besplatni dok god traje terapija. Cilj nam je osigurati da se implantat pravilno srastao s vašom kosti, te da se tijekom procesa zarastanja ne pojave nikakve komplikacije. Vaše zdravlje i zadovoljstvo su nam na prvom mjestu, stoga se posvećujemo pružanju izvanredne postoperativne skrbi bez dodatnih troškova.

36

Dodatne terapije ili tretmani

U nekim slučajevima, prije postavljanja implantata može biti potrebna dodatna priprema čeljusti, poput podizanja sinusa ili augmentacije kosti. Ovi zahvati dodatno utječu na konačnu cijenu implantata.

Kvaliteta i trajnost rješenja

Dok je početna investicija u zubne implantate veća, važno je shvatiti da se radi o dugoročnom rješenju. Implantati mogu trajati desetljećima, a uz pravilnu njegu čak i cijeli život. S obzirom na dugovječnost ovog rješenja, mnogi pacijenti smatraju da je ulaganje u implantate isplativo na duge staze.

37

Rezervirajte svoj termin konzultacija i saznajte jeste li kandidat za zubni implantat

Dok je cijena zubnog implantata sastavljena od niza faktora, važno je gledati na to kao na investiciju u kvalitetu života, samopouzdanje i, naravno, zdravlje. U poliklinici Arena Dental posvećeni smo pružanju najkvalitetnijih rješenja za naše pacijente.

Ako razmišljate o zubnom implantatu i želite saznati više o troškovima i svemu što je uključeno u postupak, pozivamo vas da nas posjetite na konzultacijama. Naš stručni tim rado će odgovoriti na sva vaša pitanja i pomoći vam da donesete najbolju odluku za vaš osmijeh.

Kontaktirajte nas danas i zakoračite prema novom, prekrasnom osmijehu s poliklinikom Arena Dental!

Naručite se na besplatan pregled!

Molimo ispunite potrebne podatke kako bismo vam mogli ponuditi termin pregleda. Termin uključuje besplatan specijalistički pregled usne šupljine, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu potrebnih tretmana u skladu s vašim željama i mogućnostima.

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više